'Warmtepompen werken niet goed in oudere huizen'

Het kabinet wil huizen zo snel mogelijk van het gas af krijgen. Maar het alternatief, de warmtepomp, blijkt niet voor alle huizen een goed alternatief te zijn. Daarvoor waarschuwen installateurs in De Telegraaf. In oude huizen zou de warmtepomp een hoop ellende kunnen veroorzaken.

Isolatie
Waterpompen werken namelijk niet in matig geïsoleerde woningen, maken te veel herrie of vreten elektriciteit.
"Vaak werkt het onvoldoende", zegt "In een nieuwbouwhuis dat volledig is geïsoleerd kan een moderne warmtepomp goed functioneren", zegt de eigenaar van Cornelissen Installatie Techniek Zutphen in de krant. "Maar bij bestaande bouw is het vragen om problemen. Daar waait de warmte er zo weer uit."
installateur Arjan Cornelissen uit Zutphen.

Cv-ketel

Ondanks de wens van het kabinet om huizen zo snel mogelijk gasloos te maken, geven de installateurs huisbezitters geregeld het advies om liever een moderne, zuinige cv-ketel te nemen.De Vereniging Eigen Huis herkent de warmtepompklachten.

"Daarom streden wij aan de klimaattafels vanaf het begin tegen een verbod op nieuwe cv-ketels. Een warmtepomp is slechts het sluitstuk van de verduurzaming van een huis. Eerst moeten we de isolatie aanpakken."

Bron: RTL Nieuws

Share: Facebook, Twitter, Pinterest

Plaats Reactie:

Vorig bericht Volgend bericht